Legfrissebb hírek

Forrás: hirkereso.hu

Időjárás

Az adatokat a metnet.hu szolgáltatja

Összefoglaló: 2016.05.04

Az Adriai- és Jón-tenger, illetve a Balkán-félsziget felett egy mediterrán ciklon húzódik, térségében sok a felhő és többfelé hull kiadós csapadék, zivatarok is több helyen pattannak ki. Az orosz-kazah határ mentén is örvénylik egy sekély ciklon szintén változékony, többfelé csapadékos időt okozva. A kontinens többi részén is változékony az idő, jelentősebb anticiklon nem is épült ki, de gyengébb magasnyomású zónákat azért találhatunk az Ibériai-félsziget és az északi, északkeleti vidékek felett. A következő 36 órában a Kárpát-medence továbbra is a tőlünk délre, délkeletre örvénylő mediterrán ciklon északnyugati peremén helyezkedik majd el, így a kevés napsütés mellett gyakran lesz erősen felhős az ég és elszórtan záporok, zivatarok is bármikor kitörhetnek, különösen a medence középső tájai felett kialakuló összeáramlás mentén.

Ma délelőtt

Éjszaka is folytatódik a változékony idő, többnyire erősen felhős vagy borult ég mellett. Az éjszaka első felében még elszórtan, később mindinkább a nyugati területeken valószínű csapadék. Arrafelé a záporok mellett tartósabb eső is hullhat. Az északi, északnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik, de élénk légmozgás a Nyírség környékén is előfordulhat. A hőmérséklet hajnalra többnyire 10-11 fok köré csökken.

Ma délután

Szerdán is a változékonyságé lesz a főszerep. Erősen felhős vagy borult égbolt lesz továbbra is a jellemző hazánk nagy részén, ugyanakkor főként északkeleten akár hosszabb időre is kisüthet a Nap. Kevés napsütés a középső tájakon is lehet, viszont nyugaton lehetnek akár egész nap borult körzetek is. Záporok többfelé kialakulhatnak, elsősorban a középső tájakon zivatarok kitörésére is jó esély mutatkozik. A nyugat-dunántúli területeken csendes eső is hullhat. Az északias légmozgás sokfelé megélénkül, a Dunántúlon és zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is kifuthatnak. Nyugaton jelentősen gyengül a nappali felmelegedés, ott már csak 12 és 17 fok közötti legmagasabb értékek valószínűek, másutt viszont többnyire 17 és 22 fok között alakulnak a maximumértékek, északkeleten lesz a legmelegebb.

Holnap délelőtt

Csütörtökre virradó éjszaka kelet, északkelet felől lassanként csökken a felhőzet, de nyugaton még erősen felhős marad az ég. Egyre inkább csak a nyugati tájakon fordulhat elő további eső, záporeső. A Dunántúlon az északias szél gyakran megélénkül, keleten mérsékelt erejű északkeleti légmozgás várható. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10 fok körül alakul.

Esküvő információ

Menyasszonyi ruhák, éttermek, fotós, limuzin, nászút ajánlatok: http://eskuvo.rongo.hu

Bridal Mirage

Kézműves esküvői kiegészítők, ahol azt kapsz amit te megálmodsz.

Weigert József esküvői fotós

Weigert József, a Weigert Images alapítója Magyarországon és külföldön egyaránt vállal esküvői fotózást.

Eternity Szalon

Gyönyörű menyasszonyi ruhák széles választéka két szinten az Eternity Szalonban - kedves kiszolgálás, ingyenes próbák, megfizethető árak

LaMariée Budapest

Budapest legnívósabb Premium dealer esküvői ruhaszalonja a világhírű PRONOVIAS márkának és kizárólagos forgalmazója a ROSA CLARA AIRE Barcelona és az ALMANOVIA vadonatúj kollekciójainak!

EsküvőTrend Esküvő Kiállítás Veszprém

Immár 7 alkalommal Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása több mint 70 kiállítóval! Időpont: 2014. február 8-9. Helyszín: Lovassy László Sport Csarnok (8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 11) eskuvotrend.com

Sajtóközlemények

Sajtóközlemények és nyilatkozatok a politika, gazdaság, marketing, IT, telekom, kultúra területéről: http://sajto.rongo.hu

Rövidhír: 70 millió forintnyi SZÉP kártyás költés naponta… Sikerülhet?

Már csak kevesebb, mint egy hónapja maradt a SZÉP kártya birtokosainak arra, hogy felhasználják 2014-es, jelenleg még 2,1 milliárd forintnyi munkáltatói feltöltéseiket.

Autóverseny a javából - Hungaroringen a Hankook Racer Cup

A Gyorsasági Országos Bajnokság évadnyitó futamán a Hankook Racer Cup is felavatta a Hungaroring vadonatúj aszfaltját, nem is akárhogyan.

Mozdulj Rá! - Kosarazz együtt Cseh Lacival, Joó Abigéllel és Heidum Bernadettel

A Mozdulj Rá! kampány fő célja rávilágítani arra, hogy az egészség megőrzése, a fittség, a közösségépítés és összetartozás egyik legjobb módja a sport.

OTP Nyugdíjpénztár: a saját autótól lennénk boldog nyugdíjasok

A Boldognyugdijasok.hu oldalon keresztül elvégzett kalkulációk azt mutatják, hogy a jövő nyugdíjasai saját autóval szeretnének közlekedni, és belföldön szeretnének nyaralni.

Sztárversenyzők testközelből - Nagy Futam majális

Forma 1-es autók, rali autók, versenykamionok, motorok, sőt még légiparádé is várja május 1-jén a Nagy Futamra látogatókat.

Kínába(n) is megy a KÜRT

A KÜRT-öt legtöbben az adatmentés terén elért sikerei miatt ismerik, ám a vállalat már több mint 15 éve jelentős, piacformáló szereplője hazánkban az információbiztonságnak is.

Óriási sikerrel debütált a Hankook Racer Cup

Hatalmas nézősereg előtt, a szlovák WTCC betétfutamaként mutatkozott be a fiatal tehetségeket felvonultató Hankook Racer Cup sorozat, régebbi nevén RCM Kupa.

Csecsemőhalál a pszichiátrián

Most éppen a Szent Imre Kórház pszichiátriáján meghalt csecsemő esete borzasztja el a nagyközönséget. Mi lehet az oka, hogy ilyen sok a „balhé” a pszichiátria körül?

PocketBook - digitális kiadványok a Könyvfesztiválon

A könyvfesztiválon idén nem csupán a hagyományos kiadványok képviseltetik magukat, hanem a digitális könyvkiadók és az e-könyv olvasók gyártói is.

Talmácsi Gábor jól vizsgázott buszvezetőként - A Shell bemutatta a Rimula termékcsaládot a BusExpon

A Shell bemutatja a Rimula termékcsaládot, amely az egyik legismertebb és legelismertebb motorolajcsalád a nagyteljesítményű dízelmotorok piacán. Most az eddig is rendkívül széles Rimula paletta újabb teljesítményszinttel bővült.